31-03-07

Weer wat nieuws

Hallo allemaal,

 

Fijn bedankt voor alle reacties.

 

Internet gaat weer niet !! Kunnen we dus weer niet mailen !! Goed dat de mails dinsdagnamiddag doorgegaan zijn. Woensdag was ik (Jana) ziek, oog- en oorontsteking dus zijn we thuis gebleven. 't Is nog niet helemaal over, ik heb nog een pinkoog maar t is al beter. Donderdag was het hier feestdag en dus werd er niet gewerkt.

We zijn 's morgens naar de markt geweest, en heel Tana (hoofdstad) rondgereden om er te geraken. Alles was afgezet voor de feesten want de president ging passeren, dus moesten we helemaal rondrijden tot hoog op de berg en dan weer naar beneden. Dan hebben wij ons marktje gedaan, daarna zijn we naar huis gegaan. Aline lag dan al te slapen, van de warmte want het is heel de dag snikheet geweest en ze doet dan toch een middagdutje. 's avonds gaan we rond 9u slapen en 's morgens om 5,30 is Aline al paraat !!

IMGA0080

We hebben ook planten gekocht voor de nieuwe tuin en mest (koeiekaka), Dolly (de tuinman) is nu gras aan het planten en heel te tuin stinkt! En overal in huis zitten vliegen !! Vrijdag zijn we 's morgens een wandelingetje gaan doen om de buurt te verkennen en zijn we naar een sportclub geweest waar we geminigolft hebben, je kunt in die club ook kajakken, tennissen, paardrijden en zwemmen, en 't is maar een uurtje stappen van ons huis.

 

                              

           minigolf 1

 

                 minigolf 3   minigolf 2

We hebben vandaag wel de mails kunnen lezen van de afgelopen week dus ik weet het programma voor de zeeklassen. We gaan op vakantie naar Diégo van 7/04 tot 10/04, voor onze Pasen, dat ligt aan de zee.  

Hier volgt Balou (mijn hond) mij overal, gelijk een schoothondje. Ik badminton veel en kan al bijna winnen van mama en Dolly.

 

12:53 Gepost door Jana en Aline in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-03-07

 Berichtjes

Gepuzzel

Gepuzzel, gepuzzel aan mijn huiswerk !! Proberen jullie ook maar eens :

welke woordjes zijn dit ?

VAROODREGT

TOOEMIS

ENLOVOI

Veel plezier. Later krijgen jullie de juiste oplossing !

20070327-mada (2)

 

Het regent hier ook wel hoor ! Alles is dan onder water, maar het is geen ijsregen zoals bij jullie in België, hier is hij lekker WARM, Je kunt zelfs in bikini in de regen lopen.

20070327-mada(1)

 

Aline is een beetje ziek, ze heeft "het snot" en dat loopt echt overal uit : ogen, oren, neus....en dan veegt ze het NIET af aan een zakdoek maar het liefst van al aan de muren, kleren, vloer,....

Ik het een nieuwe sport gevonden : badmington !!! En ik ben de KAMPIOEN, wacht maar tot ik terug ben, dan ga ik jullie allemaal verslaan !!

Vele groetjes

16:10 Gepost door Jana en Aline in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-03-07

eindelijk nieuws !!!!!

EINDELIJK !!

 Na 3 dagen kunnen we wat nieuws brengen ! De reis hiernaartoe was heel vermoeiend. We hebben heel lang moeten wachten in Parijs want er was een GAT in de NEUS van ons vliegtuig !?! Daardoor was de radar kapot en moesten er wisselstukken komen. Aline zegt dat dat gat er gekomen is door de gevaarlijke jaagvogels die er een nestje in wilden bouwen ... 'Kweetnie hoor !

Dus we waren maar om 3u 's nachts thuis. Ons huis is heel erg groot en ligt op een helling en we hebben een mooi zicht op het meer. 't is hier ERG WARM en in de namiddag regent het dan heel hard. De foto's volgen later want internet gaat hier supertraag. We hebben al veel gespeeld en gezwommen en mama heeft vooral veel opgeruimd. Zérie en Balou zijn heel erg blij van ons te zien, maar ze maken wel veel ruzie want Balou die wil Zérie altijd maar kusjes geven en dat wil ze dan niet.

20070323-Madagaskar(01)

 

20070323-Madagaskar(02)

 

Nu gaan we mijn vriendinnetjes bezoeken, en dan zal het een heel avontuur zijn om de weg naar huis terug te vinden want we kennen ons nieuw adres nog niet en we wonen echt wel in het zwarte gat van het heelal, ergens tussen veel zandwegels, dan eens links en dan eens rechts afslaan, misschien vinden we de weg niet meer terug en moeten we in een hotel gaan slapen.

Aline vind het hier ook wel leuk maar ze mist "mannie", onze Farootje. We kunnen nog wel 10 bladzijden schrijven, maar dat zal voor volgende week zijn.

20070323-Madagaskar(03)

 

20070323-Madagaskar(04)

 

Dikke kus aan iedereen !!!

 

12:13 Gepost door Jana en Aline in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-03-07

Weeral zorgen..

Goh, weet je, het eetprobleem zal er geen meer zijn zegt mama want ze gaat een rugzak vol koekjes en fruit (en voor Aline tomaatjes) en snoepjes (mmmmm, vooral vééééél) meedoen dus als we dan geen tijd hebben om te ontbijten dan kunnen we toch al lekker veel snoepen. Dat vind ik nu nog eens een wijze oplossing ! Bravo voor mama. En zij gaat dat allemaal dragen zegt ze... super geregeld toch

Maar nu heb ik toch  weeral zorgen, en nog grotere dan gisteren !! 

Wat als mijn tv-scherm in de vlieger niet werkt ??!?? Ja, dan zit ik daar wel 10 uur heen er weer te wiebelen hé.  

En neenee, het is ECHT geen kleinigheid en JAZEKER : het kan echt wel ! Want ik ben dat al  ne keer tegengekomen. En twas echt volledig per ongeluk, IK kon daar helemaal niets aan doen !  Ja, OK, misschien heb ik een klein beetje veel zitten duwen en prutsen aan dat schermpje voor we opstegen en eigenlijk moesten we wachten met spelletjes te laden tot we in de lucht waren, zoals er op het scherm stond en mama heeft het misschien ook wel gezegt, maar hé, al die knopjes en dan moet ik daar het eerste half uur afblijven ?!?? Af en toe heb ik dan met mama van plaats gewisseld en dan kon ik toch lekker veel tekenfilmpjes kijken en spelletjes doen.

En ja, ik heb nu ook wel de i-pod mee, maar die zal wel weer voor mijn zus zijn want die wil altijd naar "de film van de miertjes"(A Bugs Life) kijken, wat is daar nu leuk aan, ze heeft hem ook al 9.255.458.358 keer gezien en ze zegt dan altijd luidop de teksten mee, plezant om naast te zitten hoor ! En als ze het dan beu is , ja dan zal de batterij wel al half leeg zijn en dan kan ik niet lang meer liedjes luisteren... En heel de dag op mijne gameboy spelen is toch ook maar saai hoor.

En mama zegt dat ik weeral te veel zaag maar dat is toch lekker NIET !

 

air
 

1162708   1049587

 

14:01 Gepost door Jana en Aline in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-03-07

nog 2 keer slapen...

Haha,

Nog 2 keer slapen en dan...............vertrekken we naar papa !!!! Spannend, ik heb al een beetje kriebels in mijn buikje.

Maar eigenlijk kan ik al niet meer wachten tot morgen want Thomas die heeft nog een verrassing voor mij op school, tijdens de speeltijd mag ik het eindelijk weten.

2007-03-22_173738

Mijn grootste zorg vóór onze grote reis is NIET : "wat ga ik meenemen", ook NIET : "ik moet nog heel mijn kamer opruimen, maaaaaaar : "WAT en vooral WANNEER gaan we die dag ETEN.

Want ja, kijk hé : We vertrekken dus om 5 u 's morgens met de auto naar Brussel, daar nemen we de trein naar Parijs en dan hebben we maar 10 minuten om naar de incheckbalie te racen om onze bagage af te geven ! Lopen en lopen en dat allemaal zonder eten in mijn buikje ??!?? Da's een ramp !!! 

Ik laat jullie zeker weten hoe ik dit probleem ga oplossen...

20070321-Madagaskar (2)KLEIN

 

20070321-Madagaskar (5)KLEIN

Tot gauw !!

 

 

17:06 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |