29-12-07

Onbewoond eiland

Onze laatste dag gingen we een tochtje maken met de boot, naar een echt onbewoond eiland, midden in de zee. Het was een magisch schelpeneiland en de zee errond wordt bewoon door twee reuzeroggen. Roggen zijn platte vissen met grote flappen en een kleine staart, en als je ze ziet zwemmen dan is het precies of ze vliegen in het water. De boot heeft ons daar afgezet en ging ons twee uurtjes daarna weer oppikken. Helemaal verlaten op een eilandje dus.....We hadden ons snorkelmateriaal mee en papa en ik hebben naar visjes gezocht in de zee terwijl mama en Aliine schelpjes gingen zoeken. Maar snorkelen was wel heel moeilijk hoor !! De golven waren heel fel en ik moest dan mijn zwemvliezen in de zee aandoen en ik spoelde telkens terug op het strand !! Toen we rustig zaten te genieten van het uitzicht en het zonnetje zagen we grote, gevaarlijke donderwolken afkomen, recht naar ons...We hadden wel een beetje schrik want het zag er heel gevaarlijk uit en er was nergens iets om te schuilen. MAar gelukkig, net voor ons eilandje ging de storm een andere kant op, oef !!! Een kwartiertje later zagen we in de verte een motorboot op volle snelheid op ons afkomen....de boot van het hotel, ze kwamen ons "redden" uit de storm want naar het bleek had het bij het hotel WEL heel hard gestormd en gestortregend !!! En wij hadden geen spatje gezien !!! En maar goed ook want onze kaptein van de boot vertelde dat bij een woeste zee het eiland helemaal onder water verdwijnt........ Toen we op ons strand kwamen stond iedereen in regenjas op ons te wachten, phoe, en wij kwamen bruingebrand van de boot ! Ik heb die dag ook wat te lang in het zwembad gezeten, met een vriendinnetje uit La Réunion hebben we om ter meest kunstjes onder water gedaan. Met als gevolg dat mijn ogen heel erg rood waren en ik was ook verbrand op mijn wangen en mijn schouders. Maar het was een heerlijke dag, en 's avonds hebben nog lekker cocktails aan de bar gedronken !!zeeS73F0769cocktail

09:09 Gepost door Jana en Aline in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Spannend zeg, ik zou het in mijn broek doen, en zeker niet van het schelpjes rapen... Ik maak me vanavond ook een cocktail denk ik, met cocolikeur, jammiejammie. Ik moet voor oudejaar een kwis maken en één van de vragen is ; Van welk land zijn de Malgache inwoners? Benieuwd wie dat weet. Misschien Arnold, dat is dan een kwestie van voorkennis. Lieve groetjes.

Gepost door: Lieve | 29-12-07

Wat een spannende reis! Hallo meisjes,

Sorry dat ik nu nog maar heb kunnen reageren. Ik heb er nog geen tijd voor gehad. Ik heb nu alles kunnen lezen en de foto's bekeken. Wat een mooie reis en leuke avontuurtjes maken jullie mee! Het is heel plezant dat je alles kunt meevolgen en beleven!

Ik wens jullie een heel avontuurlijk nieuw jaar!!
En tot 2008!
Hier alvast drie geluks kussen xxx
Lieve groetjes Tante Katrien

Gepost door: De Blieck Katrien | 30-12-07

De commentaren zijn gesloten.