07-01-08

Luie zondag

Gisteren was het mama haar verjaardag en we hebben haar ontbijt op bed gebracht, en daarna een bubbelbad gegeven. We zijn ook op restaurant geweest en we hebben een ijsje gegeten, en in het centrum van de stad was er een kermis. Zoiets zoals de grote kermis in Lokeren. Er was een reuzerad en een spingkasteel en vliegtuigjes en een treintje, en je kon ook met paard en koets gaan rijden of met een autootje. Aline die wou op alles tegelijk, maar er was overal een lange file om te wachten, zo een beetje zoals in een pretpark in de zomer. De molens zijn hier wel milieuvriendelijk want alles, ja, ook het reuzerad, wordt met de hand geduwd !!Zondag was een luie dag. Het was mooi weer en we hebben een beetje gezwommen en in de namiddag hebben we barbecue gedaan met vrienden van papa. Met één van die vrienden heb ik 4 op een rij gespeeld, en heb ik 3 keer verloren en 2 keer gewonnen. Die vrienden zijn geen Malgache maar Karhan. Dat zijn Indiërs die hier in Madagascar geboren zijn en hier al generaties lang wonen. Ze zijn in de minderheid, meestal handelaars of zakenmensen, ze zijn een erg gesloten gemeenschap en de Malgache moeten er niet zo van weten. Ja, klinkt vertrouwd hé, een beetje zoals de Marokkanen bij ons, alleen komt iedereen hier WEL overeen, en is er hier GEEN politieke partij om ze uit het land te krijgen. De Malgache vinden dat, omdat ze hier geboren zijn en werken, ze hier ook mogen blijven, en de Karhan die hebben nooit opmerkingen op de Malgache en als er zich problemen voordoen dan lossen ze dat in hun eigen gemeenschap op, iedereen moeit zich met zijn eigen zaken, ze hebben hier een gezegde : "eerst uw eigen huis kuisen voordat ge bij de buren gaat controleren", en als iedereen dat doet, dan is er geen probleem 's Avonds heb ik de auto's van mama en papa helpen wassen, met de hogedrukreiniger, supercool !!!! En nu is het alweer schooltijd en,.......IK WIL GEEN SOMMEM MAKEN.........BWèèèèèèèK !!!!!!!! Maar mama heeft watjes in haar oren gestopt denk ik want mijn herhalingsmap ligt al klaar.....(dju)..... kermis S73F0993 autowas

06:07 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

zomaar Dag Aline en familie,
heel fijne nieuwjaarswensen vanuit een koud en windering waasmuster. Goran heeft al op de wereldkaart gezocht waar Madagascar ligt.
een van zijn lievingsfims is namelijk MADAGASCAR en hij is nu wel een beetje jaloers op Aline.
Alvast veel lieve groetjes en tot op school.
Anja, Goran, Ranek, BArt

Gepost door: Anja, mama van Goran | 07-01-08

Hip Hip Hoera voor de mama en drie dikke kussen. Hallo meisjes zijn jullie het nog niet beu daar! Wat het neit tijd dat jullie terug komen. Of zou daar graag blijven wonen in het warm lekker lui land. Hier in Belgie is het regen kou werk land!! Je tante katrien is heel moe. Ze heeft een maand aan een stuk 7/7 moeten werken. En kan nu ook wel wat verlof gebruiken. Als jullie terug komen breng dan een beetje zon mee. Ik kan dat heel goed gebruiken. lieve meisjes tot binnekort!
dikke zoen, je tante katrien

Gepost door: De Blieck Katrien | 07-01-08

De commentaren zijn gesloten.