28-02-09

Poeffie naar de kapper

En ineens......werd het licht !!

DSC01679_2

 

DSC01682_2

 

15:45 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-02-09

speciaal voor de jongens.

Een specialleke voor alle jongens die onze blog lezen. Gisteren was er dus een betoging, maar ze hebben sinds de vorige betogingen bijgeleerd hoor ! Met hun splinternieuwe "anti-terreur" materiaal van Chinese makelij (best vlug te gebruiken want lang zal dat niet meegaan) valt er niet meer te lachen.

WAT ga je doen ? Steentje gooien ? Wacht jong, 'k zal vlug eens een traangasgranaatje afvuren. Ha, dan zijdt ge wel vlug weg hé !

 

P1120620

 

270209une

14:32 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nee hé, toch niet weer !!!!

Voilà,

Ze zijn weer herbegonnen, de stakingen en betogingen (en bijbehorende plunderingen en vernielingen) ! Ze hadden een akkoord bereikt om niet meer te betogen of te staken zoals de politieke onderhandelingen bezig waren, maar eergisteren was het gedaan met "onderhandelen" omdat 1 van de 2 ruziemakers niet was komen opdagen, om "veiligheidsredenen" zogezegd. En dus was er opgeroepen om gisteren terug te betogen en te staken, na slechts 4 dagen rust.

Papa heeft weer de helft van de mensen naar huis moeten sturen omdat er door de problemen geen verkoop meer was, dus weeral worden mensen die eigenlijk gewoon willen werken gedwongen om thuis te zitten, zonder geld en dus zonder eten. 't Is een beetje om de moed bij te verliezen,en we vrezen allemaal dat het niet lang meer gaat duren of ze zullen hier eens serieus kwaad worden.

Gelukkig was het mooi weer gisteren, we hebben het eigenlijk niet te veel aan ons hart laten komen, we hebben onze vriendinnetjes die bij ons in de buurt wonen uitgenodigd voor een zwemfeestje, met cola en snoepjes en koekjes.

Phu, laat ze maar lekker ruziemaken, wij zeggen FOERT en nemen nog een stevige duik.........PLONS......Stoer

 

DSC01675

 

 

05:52 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-02-09

accidentje

 

Tja,

We waren pas een dag hier en we hadden al file op de baan, want er was "een accidentje" gebeurd. Een taxi-b (taxi-bus) was tegen een reklamebord gebotst en op de één of andere manier aan de overkand van 't straat beland....

 

En voilà, we kunnen de ramptoeristen onder jullie al direkt trakteren op een geweldige foto. Stoer

 

CIMG0745

11:58 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-02-09

Onze vlucht

Wel, onze vlucht was zeer goed. Omdat het vliegtuig ongeveer halfvol zat, hadden we elk twee zetels voor ons alleen !! Dat betekent dat we de hele vlucht languit (of mama dan toch half lang) kunnen slapen hebben, een échte luxe. We hebben dan ook het grootste deel van de vlucht lekker geslapen. En weten jullie welke film ze speelden ? High School Musical 3, ha !! Moesten we niet zo moe geweest zijn, konden we er 14 uur aan één stuk naar kijken.

Halfweg, toen we ongeveer over Kenia vlogen was het wel eventjes spannend want er was erg veel turbulentie, je weet wel, dan schudt en kraakt het vliegtuig en kan het ineens heel erg naar beneden duiken. Als je dan uw gordel niet aan hebt, tja, dan bots je tegen het plafond ! En vorige week nog was er een bericht in het nieuws van mensen die zwaargewond waren door hevige turbulentie. Het heeft niet zo lang geduurd maar daarna waren we wel een beetje misselijk (en gestoord in onze slaap...).

Achter ons zat een échte "geheim agent", in burger : zwart hemd en zwarte broek en zwarte schoenen (zijn collega was in bruin hemd en bruine broek en bruine schoenen..). In totaal waren ze met 4, verdeeld over het vliegtuig en af en toe kwamen ze eens met elkaar babbelen. We hebben een beetje gepraat met hem maar we zijn er niet achter gekomen waarom hij aan boord was, dat mocht hij niet zeggen, wél moest hij zogezegd "waken", maar hij heeft toch het grootste deel van de vlucht gewoon zitten maffen hoor !!

De stewards en stewardessen hadden ook niet zoveel te doen nu er niet zoveel volk was, en dat betekent dat we extra verwend werden met koekjes en drinken. In de late ochtend waren we op het eiland Mauritius, waar we een uurtje aan de grond moesten blijven terwijl we van Air France-ploeg wisselden. Daarna was het nog een uur en 30 min. vliegen naar Tana. We zaten aan een vensterje en we hebben dus lekker veel gezien zodat de tijd zo om was. 

Uit het vliegtuig ging alles ook heel vlot bij de paspoortcontrole, en we hebben AL onze koffers teruggevonden. We hadden er twee karren voor nodig om alles te transporteren. Bij de douanecontrole zagen ze ons graag komen ! Normaal moeten ze alle bagage controleren op "verboden" spullen, maar onze douanier had duidelijk geen zin om veel werk te verrichten, sjans voor ons want we hadden veel spullen bij die we eigenlijk niet mochten meenemen. Hij heeft juist één bagage gecontroleerd, en gelukkig voor ons zaten daar wat snoepjes in, we hebben er een paar cadeau gedaan en voilà, we mochten doorgaan. (Da's pas omkoping hé!!!!). En dan was onze papa daar en zijn we naar huis gegaan, waar onze hondjes de verrassing van hun leven kregen, (ze zijn nog altijd superblij) we lekker gegeten hebben op het terras en dan hebben we GEZWOMMEN, yeah !!

DSC01674

 

08:26 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-09

Schoon verhaal

Jep,we zijn weer in Madagascar, we zijn zondagavond vertrokken en maandagnamiddag toegekomen. Normaal vertrekken we in Parijs met een dagvlucht : vertrek om 10u 's morgens en aankomst om 1u 's nachts in Tana. Maar, doordat er nog steeds de avondklok geldt in Mada (dwz. dat je tussen 20u en 4U NIET je huis mag verlaten) moesten we dus overdag landen en bijgevolg 's nachts vliegen. Bovendien wil Air France geen vliegtuigen of personeel in Tana laten en waren we verplicht om eerst naar het eiland Mauritius te vliegen, daar werd getankt en van équipe gewisseld en dan pas konden we naar Madagascar vliegen, waar dezelfde vlieger 2 uurtjes later weer naar Mauritius vertrok. 15 uur onderweg, niet echt een plezierreisje dus !!

 En jep, we hebben vaneigens weer een SCHOON VERHAAL voor jullie !!

We zijn met de wagen naar Parijs gegaan, onze opa en oma hebben ons weggebracht. We hadden hééél véééél bagage mee (6 valiezen!!), dus nogal sjans dat opa een grote auto heeft. Geen file onderweg, MAAR, we hadden de afslag naar de luchthaven gemist en we moesten een toertje rondrijden, altijd spannend als je ergens op tijd moet zijn en je de weg niet kent (en al zéker in Parijs !!). Maar, geen groot probleem want we hadden natuurlijk onze lieve dame van de GPS bij ons. Alleen, was die dame NIET zo lief als we dachten en had ze besloten om de spanning een beetje op te drijven door ons naar het centrum van Orly (hotelstad naast de luchthaven) te sturen, misschien had ze beslist dat we spanning genoeg gehad hadden voor 1 dag en dat we een nachtje op hotel verdienen, wie zal het zeggen.... Gelukkig is er nog het "gezond verstand" en hebben we gewoon op de "ouderwetse" manier onze weg gevonden, namelijk door de wegwijzers te volgen.

We waren nog mooi op tijd en we hadden thuis al ingecheckt via de computer en moesten enkel nog onze bagage afgeven, 10 minuutjes werk, geen uur wachten in de rij aan de balie dus, supercool. Eens we door de douane waren, kwamen we toe in de taxfree zone. En deze keer, omdat we met een nachtvlucht vertrokken,in dezelfde terminal als de vluchten naar New York en Tokyo, kwamen we terecht in het shoppers paradise, het Lalalaland van de Creditkaart met windels van Cartier, Prada, Doir, Yves Saint Laurent, Hermès, Longchamp, ...en de rest. Weeral pech dat we vor ons vertrek de lotto niet hadden gewonnen, maar ach, we hebben onze ogen goed de kost gegeven. 

Goed, op het aangegeven uur van inscheping stonden we klaar, kinderen mochten voor dus we hadden ook hier weeral sjans, was het niet voor de ENE TELEFOONTJE nét als ze begonnen met inscheping, dat er een "klein probleempje" was en dat de inscheping opgeschort werd "tot nader order" en dat we allemaal terug mochten gaan zitten want dat het wel een LANG zou kunnen duren !!!

't Is X&#!?1!??/#&XXXX toch wéér nie waar hé !!!! Ja dus, er was een probleem met een benzineklep in één van de motoren, uiteindelijk hebben we een uur langer moeten wachten, maar voor de rest is onze vlucht "min of meer" vlot verlopen, maar daarover morgen meer.

DSC01668

05:54 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-02-09

Nog effekens

Tja,

In Mada is alles rustig voorlopig. Al zijn er nog steeds betogingen voor en tegen de President (de échte) in het weekend, in de week gaat iedereen gewoon werken. Want zelfs al heeft Andry TGV een grote massa achter hem staan, hij is nog steeds niet aan de macht. Veel politiek gepalaver en geen enkele oplossing (Tiens, hebben ze soms stage gevolgd in België ????)

De mars van afgelopen maandag naar de ministeries om TGV zijn nieuwe ministers te installeren is niet gelukt. Het leger had de boel afgesloten, en de mensen zijn bang om te dicht te naderen, ook al lopen de kerkelijke leiders (in 't wit op de foto) vooraan om te bemiddelen en een nieuw bloedbad te vermijden.

SP_A0096

De publieke opinie begint stilaan te keren, de mensen nemen het TGV kwalijk dat hij de aanleiding was van de plunderingen (met doden en duizenden werklozen) en door de stakingen van de eerste week hebben vele mensen minder loon en dus minder eten.

En zijn strategie van "de massa tegen het leger" dat zo verkeerd liep vorige week wordt algemeen afgekeurd. De Malgache zijn niet content met de huidige President (ze hebben endelijk na 7 jaar beseft dat hij evenveel zijn zakken gevuld heeft als elke van zijn voorgangers), maar ze zijn OOK NIET voor een staatsgreep.

Ze willen gewoon dat er eten op de plank komt, aan betaaldbare prijzen en dat ze loon naar werken krijgen. De President heeft voor het eerst ook een verklaring afgelegd waarop hij zei dat hij "niet zo goed" bezig was (ja, Obama heeft alle subsidies voor ontwikkelingssamenwerking opgeschort toen hij hoorde van het "vliegtuiggeval"), dat hij de dngen anders gaat aanpakken, maar dat hij nog steeds de President is en niet van plan is om bij elke burgemeester die zichzelf tot president uitroept, zijn macht neer te leggen.

We zijn nog maar een paar daagjes in België. Normaal vertrekken we deze vrijdag, maar de vlucht van woensdag is geannuleerd en voorlopig is onze vlucht nog niet bevestigd en staan we op een wachtlijst voor een nachtvlucht van maar liefst 14 uur met tussenstop !!

We gaan proberen om te veranderen, maar als het niet gaat (en nu zie ik onze trouwe lezertjes al smakelijk lachen want onze historie met vertrekproblemen allerhande kennen jullie zeker nog), dan zit er hier ongetwijfeld weer een "schoon verhaal" aan te komen, nog effekens geduld dus....

 

23:07 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |