30-03-09

Veel protest

Er is alle dagen nog heel veel protest tegen TGV. Sinds een week betogen er elke dag tussen de 15 000 en de 20 000 mensen in het centrum, de betogingen verlopen altijd vreedzaam, niet zoals de betogingen voor TGV (met max. 4000 mensen) enkele weken terug.

280309-to-13-mai

Er waren zaterdag maar een paar honderd TGVisten, gewapend met stokken en stenen om zogezegd hun steun te betuigen aan TGV. De menigte wilde naar de plaats gaan waar die TGVisten altijd betogen. Maar daar heeft het leger hardhandig een "kogeltje" voor gestoken. Ruim 20 minuten lang schoten ze met échte kogels en traangas naar die immense menigte om te voorkomen dat ze de plaats van de TGVisten zouden innemen. Ongelooflijk toch, je weet dat nog geen 3 weken terug diezelfde militairen iedereen van het TGV kamp lieten plunderen, brandstichten en mensen bedreigen, en nu "verdedigen" ze die ruziestokers ook nog ! De mensen hier kunnen dat niet echt vatten, iedereen weet dat ze omgekocht zijn door de nieuwe president, maar toch hadden ze gehoopt dat ze niet meer met scherp zouden schieten ,en al zeker niet op vreedzame betogers die geen enkele provocatie veroorzaken. 't Was grote paniek en chaos.

IMGP0428

Er zijn officieel 36 gewonden en verschillende getuigen spreken van tenminste 8 doden, maar dit laatste wordt doodgezwegen in de media (die volledig in handen van de "nieuwe" president zijn).

 

Zondag was er een gebedsdienst in het sportstadion, om te bidden voor vrede en democratie. En hoewel deze viering door de president officieel verboden was, waren er toch 35 000 mensen aanwezig.

madagascar-290309-00005

Je ziet, het leven gaat door, ook na een staatsgreep, maar de mensen leggen zich er niet zomaar bij neer, ze tonen hun ontevredenheid, er is veel protest, niet enkel in de hoofdstad, maar ook in de provincies, de échte president Ravalomanana heeft beloofd binnenkort "terug te keren" om zijn volk te helpen, dus dit is nog bijlange niet voorbij....

19:49 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ik volg met aandacht jullie live verslaggeving over die surrealistisch politieke situatie daar...
erg...
als jullie maar oppassen hé!

Gepost door: jeronimo | 30-03-09

Bedankt Er is heel veel informatie te vinden van Madagascar, dor zo verder

Gepost door: Benny | 01-04-09

Bedankt! Wij hebben in Januari een reis naar Madagascar geboekt voor eind Juli...
We weten niet wat we moeten doen...
Hebben jullie nooit overwogen om de reis te annuleren?
Bedankt voor alle info!

Gepost door: Bert | 02-04-09

amai amai zoveel mensen en ik hoop ook dat het niet te lang zo erg zal blijve,

Gepost door: amelie | 02-04-09

De commentaren zijn gesloten.