29-05-09

Tussenstop

Hoi de vrienden,

We weten niet of Madagascar bij jullie in het nieuws was, in Frankrijk in ieder geval wél. De nieuwe regering heeft weer eens een straffe stoot uitgehaald....

De President had eergisteren een dringende vergadering in Dakar, de hoofdstad van Senegal, in West Afrika. Bon, Air Force One, die staat nog steeds aan de grond, technische problemen, dus daar kan hij al niet mee vliegen, privé-vliegtuigjes, die zijn niet écht President-waardig.... En WAT doe je dan als President om daar vlug te geraken ??

Wel, je vordert de eerstvolgende vlucht op van AIR MADAGASCAR (een commerciële maatschappij zoals Air France, ze behoort niet toe aan de President) die rechtstreeks van Tana naar Frankrijk gaat, en je laat het vliegtuig gewoon "effekens" een "kleine omleiding" laten maken voor een tussenstop in Dakar ! 

andry_2

Er werd heel wat heen en weer geschoven met de passagiers, die trouwens van niets wisten, en het vliegtuig moest 2 extra uren aan de grond blijven in afwachting van de President.

De mensen in het vliegtuig die betaald hadden voor een rechtstreekse vlucht van ongeveer 11 uur, bevonden zich nu in een vliegtuig dat "ergens anders" naartoe vloog (er werd geen informatie gegeven) en uiteindelijk hebben ze er 24 uur over gedaan om in Parijs te raken..... Tja, stel u voor dat je net met uw baby op die vlucht zat en pampers en pap meehad voor 11 uur vliegen.... Of dat je medicatie moet nemen, maar enkel voor de komende 11 uur in het vliegtuig hebt en de rest in de bagage, of je hartpatiënt bent en je vliegtuig zet ineens een landing in ergens in Afrika waar je normaalgezien helemaal niet moet zijn, of dat uw familie u in Parijs komt ophalen en de vlieger een halve dag vertraging heeft.....

IMG_0623 air mad

We hebben het al dikwijls gezegd, maar voor de goede orde gaan we het misschien eens allemaal in koor herhalen : (1.....2....3...)

'T IS NEN TOFFEN, ONZE NIEUWE PRESIDENT !!!!!!!!!

 

 

12:25 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-05-09

Nieuw huisdier n°8

Onze dag is begonnen met een groot avontuur.

Toen we deze morgen naar beneden kwamen was de Poeffie verschrikkelijk aan 't blaffen op "iets". Toen we de rolluiken naar boven deden zagen we een grijs beest op de afsluiting.......joepie !!!!!!

Onze John de Kameleon was terug op bezoek !!!!

DSC02024

Wij vlug ons fototoestel gehaald om deze leuke gebeurtenis met jullie te delen, maar toen we dichter bij het hek kwamen......bleek het hélémaal niet John te zijn........

 

DSC02028

Eééééééééééééééék !!!!!!!!!!!!!!!!!! Vlug, Jana, zet de terrasvenster tegenaan dat hij niet binnen kan lopen !!!!!!!! AH NEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! Niet vast doen!!!!!!!!!!!!!!!!! Lap ! Alle deuren waren nog vast en nu de venster dus ook, voila, nu zaten we dus buitengesloten in de tuin met EEN RAT !!!!!!!!! 

Gelukkig stond het slaapkamerraam open, dus moest mama met de ladder op het dak en dan door de venster naar binnen. Spannend hoor, inbreken in uw eigen huis.....

Goed, Robbie de rat dus......hoe moesten we die nu uit onze tuin krijgen ? Want eerlijk gezegd, da's nu NIET een diertje dat we als huisdier willen !!! Wel, ondertussen had ook Milo hem in het oog gekregen, en hij bleek een prima rattenvanger te zijn...... Jammer voor Robbie, die heeft zijn bezoekje niet overleefd, maar de Milo heeft wél het klusje geklaard !!! En toen hij ermee klaar was....bleef er maar een halve Robbie meer over........bwèèèèèèèèèèèèèèèèk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DSC02037

18:21 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Prima gesprongen !!

Jullie zijn zeker benieuwd naar Jana's eerste wedstrijd? Wel, ze heeft het super gedaan ! Ze mocht al direct springen in de groep van de semi-profs, dat wil zeggen dat ze hoogtes sprong tot 80 cm en op het einde ook een SPA (3 balken na elkaar voor een superlange sprong)

Ze heeft een foutloos parcours afgelegd. Er waren acht deelnemers en.....ze is tweede geworden in haar groep ! Niet slecht voor een eerste wedstrijd hé !

CIMG0935

09:59 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-05-09

Ik hou van feesten, feesten !!

Madagascar zit in een diepe economische crisis door de staatsgreep. Bedrijven die  (nog) niet gesloten of leeggeplunderd zijn, proberen zo goed mogelijk de draad weer op te pikken en een deftig werkritme te vinden ondanks alle moeilijkheden.

En wàt doet de "nieuwe regering" om de economie weer op gang te krijgen en de werkgevers te steunen ??? Wel, gisterenavond, tijdens het AVONDNIEUWS van 20 uur, kondigden ze doodleuk aan dat het vandaag een  extra VAKANTIEDAG was !!!

Een BETAALDE FEESTDAG dan nog......

Want hoe krik je nu de moraal op van een paar duizend werklozen ? Zet de rest ook een dagje extra zonder werk.....iedereen solidair.....en dan kunnen we toch lekker 4 dagen lang FEESTEN!!!!

Aja, of wat had je anders verwacht met een ex-discjockey aan het hoofd van een land....

film_madagascar_950435b

20:25 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-09

Schoon poepke !

Grootje heeft zaterdag haar allereerste springwedstrijd ooit !!! Spannend hé. Ze heeft er al veel voor geoefend. Vandaag was kleintje mee en die heeft een paar foto's genomen. Hier volgt de meest geslaagde, vanuit "mini" perspectief........

CIMG0882

19:16 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-09

Nog altijd

Nog altijd heeft er elke dag een betoging plaats tégen de nieuwe regering. De legalisten (zo worden de betogers genoemd) eisen dat de mensenrechten gerespecteerd worden en dat de wettelijk verkozen mensen terug het land regeren, met de oude president Ravalomanana op kop. Deze laatste stuurt om de 3 dagen berichten dat hij "spoedig" zal terugkeren, maar de internationale gemeenschap keurt dit af omdat ze denken dat dit in een burgeroorlog zal uitmonden. 

Alle betogingen verlopen zoals altijd vreedzaam, er zijn geen problemen, toch niet van de de kant van de betogers uit....Betogingen zijn sinds een paar weken officieel verboden, dat wil zeggen dat de militairen nog steeds "schieten op zicht" om de menigte te verspreiden.

Dus verzamelen de legalisten elke dag op de privé-terreinen van een uitgebrande Magro-vestiging in het centrum. Dit terrein is volledig afgezet met metaalplaten en als er één betoger buiten iets probeert uit te halen wordt hij opgepakt. Hetzelfde geldt voor de "leiders" van de betogers, als iemand zich te veel in de schijnwerpers werkt, wordt hij (bij voorkeur 's nachts) gearresteerd door de Capsat en onder huisarrest geplaatst. Ondanks dit alles zijn er elke dag onafgebroken tussen de 4 000 en de 7 000 mensen op straat om te protesteren.

Dit weekend hebben de legalisten, voor het eerst in 3 weken weer toestemming gekregen om een bijeenkomst te houden in het park in het centrum van de stad, daar waar ze gewoonlijk samenkwamen, en gisteren waren ze er met méér dan 10 000 !!!

Ambohijatovo-160509-00017_2

 

De impact van de staatsgreep begint nu ook zwaar door te wegen op de arme bevolking : boter en melk zijn zeer zeldzaam en alle prijzen van basisvoedsel zoals bloem en rijst zijn in 1 maand tijd met 10% gestegen. Eten wordt stilaan onbetaalbaar voor de gewone Malgache. Tel daarbij alle verwoestingen van de plunderingen, plus de sluiting van een paar grote bedrijven met meer de 3 000 werknemers, plus het feit dat er geen toeristen komen (bijna alle hotels en vele "klasserestaurants", ook hier in Tana, hebben hun deuren gesloten tot nader order)......de toekomst ziet er niet zo goed uit......

08:39 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-09

Partners in crime.

Hoe zouden we nu toch het beste bij het kiekenkot geraken ???????????????   Onschuldig

DSC01994

16:17 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |