01-09-11

Terug naar school.....of niet !

 1 september, de eerste schooldag ! 

 

Maar NIET voor Jana en Aline, want die wonen in AFRIKA, daar gaat alles wat trager en op 't gemak, zij zouden pas beginnen op 2 september, én voor een halve dag. 

 

Zouden, want uiteraard wonen ze niet in om het even welk Afrikaans land, maar in MADAGASCAR

Naar goede gewoonte altijd goed voor "een specialleke". Een land dat bovendien geregeerd wordt door een DJ, en die heeft altijd een excuus achter de hand om een extra vakantiedag in te roepen, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar verlengde weekends. Deze week is er een vrij belangrijke minister overleden, bijgevolg wordt vrijdag 2 september aangekondigd als een "dag van nationale rouw", een BETAALDE VAKANTIEDAG dus. 

 

En dus begint het nieuwe schooljaar hier pas op maandag 5 SEPTEMBER, ook voor een halve dag, of wat had u gedacht....

 

Soms is het gewoon héél erg fijn om kind in Madagascar te zijn !

vier.jpg

Net na het posten van dit bericht kregen we een sms van de school dat de eerste schooldag dan toch op 2 september valt !  De regering heeft haar decreet herroepen en morgen is een "dag van nationale rouw", maar géén betaalde verlofdag. Ze hadden teveel kritiek gekregen omdat het geplande verlengde weekend in feite een excuus was om de politieke onderhandelingen te vertragen (ideetje voor in België ??)  en dat je de doden daar niet voor mag gebruiken.  Iedereen moet dus gewoon aan het werk. Dat moet echter wel "ingetogen" gebeuren : er mag geen muziek gespeeld worden op openbare plaatsen en geen alcoholische drank verkocht worden van 6 uur 's morgens tot 6 uur 's avonds (moest dat later dan 6 uur 's avonds geweest zijn op een vrijdagavond, zouden ze pas écht een probleem hebben denken we), maar voor de rest gaat alles zijn gewone gangetje. Tja, we zijn nog geen 2 september en dus zullen  we het nieuws maar in de gaten houden, je weet maar nooit  of ze nog eens van gedacht veranderen....

08:33 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.