20-11-10

Life Rocks !!

Stoer  Yeah Stoer

DSC05000.jpg 

DSC04992.jpg


   DSC04997.jpg

08:22 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-10

Gevangen in de rellen !!

Het wordt stilaan de gewoonte, om de zoveel tijd maken we iets spannends mee, iets dat ons doet beseffen dat we wel degelijk in het "wilde en ongerepte Afrika" leven en niet confortabel in onze zetel ergens in Europa zitten, én waarom er hier geen pretparken zijn zoals bij jullie : het dagelijkse leven brengt spanning genoeg...

Jep lieve lezertjes, het is weer zover : vandaag gaan we jullie verwennen met een nieuw STERK VERHAAL !

Jana heeft zondag een jumpingwedstrijd, dus dat betekent oefenen en oefenen, ook op woensdagnamiddag, OOK op de dag van het referendum voor de grondwedsverkiezingen. Zoals jullie al weten wonen wij zo'n 10km buiten het stadscentrum, niet ver van de luchthaven, normaalgezien ver van alle actie, in een rustige buurt, maar gisteren is dat dus anders uitgedraaid.

De verkiezingen verliepen heel rustig, de winkels, scholen (extra vakantiedag, yeah !) en bedrijven waren gesloten want het was een betaalde verlofdag (verplicht opgelegd door de regering) maar alles was kalm, geen problemen in het stadscentrum. De mensen genoten van hun extra verlofdag en profiteerden ervan om een toertje langs de marktkraampjes te doen, zoals op een zondagnamiddag.

Toen we naar de manège reden, rond drie uur in de namiddag, was er wel wat volk samengetroept, ook een paar militairen en cameraploegen, maar niets alarmerends, mensen waren aan het zingen en aan het babbelen, we dachten dat het een feestje op straat was om de resultaten van het referendum te vieren en verder hebben we er niet bij stilgestaan.

MAAR, na de paardrijles, zo rond zes uur, kregen we verontrustende berichten, ouders belden dat ze hun kinderen niet konden afhalen, de manège was onbereikbaar, er waren barrages die in brand stonden. En wij wilden naar huis voor het donker (om half zeven), geen denken aan dat we midden in het veld in het donker gingen wachten op een woedende massa, dus, gingen we op weg naar huis, als het te erg was, dan zouden we wel ergens langs de kant stoppen... 

Ze hadden ons gewaarschuwd om niet langs Ivato, de kortste weg, te gaan want dat daar auto's  en wegversperringen in brand stonden, dus moesten we de andere kant op, richting centrum. Maar toen we de baan op wilden draaien naar de andere kant kwam er een jeep aangereden die helemaal geblutst was en met nog stenen op het dak en die vrouw aan het stuur zei dat ze alle auto's aan het bekogelen waren.

Dilemma : bekogeling met stenen trotseren of slalom tussen het vuur..... Huilen 

We hebben voor het vuur gekozen, in de veronderstelling dat de meest woedende mensen de andere kant opgegaan waren, richting centrum, en we hadden een beetje gelijk. De mensen waren gekalmeerd omdat er militairen met traangas paraat stonden, ze wachtten rustig af langs de kant van de baan, met stenen in de hand, op een teken, één verkeerde beweging.....en ondertussen passeerden wij in een slakkengangetje al slalommend tussen de brandende banden, uitgetrokken reklameborden en stenen.....

17112010069.jpg

En we zijn er heelhuids doorgekomen ! Toen we eindelijk van de hoofdweg konden afslaan naar onze buurt, was de opluchting zéér groot, en moesten we niet alle drie de daver op ons lijf gehad hebben, we zouden spontaan beginnen zingen zijn.....

Thuisgekomen hoorden we dat er een handjevol militairen van de basis in Ivato een "staatsgreep" aangekondigd hadden.... Vandaag is gelukkig weer alles kalm, en zoals altijd zullen we wel zien wat de dag brengt....al zal het niet veel goeds zijn vrezen we.

 

 

07:44 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-10

Feestje.

Geen verjaardag zonder feestje natuurlijk !

DSC05031[1].jpg

08:20 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-10

Verjaardag !

Joepie,

Een dag met taart en cadeautjes want :

Aline wordt 7 vandaag ! Stoer

 

DSC04950.jpg

08:25 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-10

Daar gaan we weer !!

Allé, hop, we zijn weer vertrokken voor weer een rondje "geweld in't stad". De laatste tijd praten we hier niet zoveel meer over alles wat er op politiek vlak gebeurt in dit land, gewoon omdat we er zelf moedeloos van worden en we willen ons blogje vooral leuk houden natuurlijk. 

De situatie nog altijd even uitzichtloos als een jaar geleden. Om de staatsgreep te rechtvaardigen, maar vooral om weer geld los te krijgen van de rijke Europese landen en Amerika, moesten en dit jaar presidentsverkiezingen plaatsvinden.

Maar, voor die verkiezingen kunnen plaatsvinden, moest eerst de grondwet veranderd worden. Volgens de bestaande grondwet is de huidige "president" namelijk te jong om president te zijn, en bijgevolg kan hij zichzelf niet promoten als legaal te verkiezen president...... 

Die grondwetsverandering wordt gestemd op 17 november, het feit dat ze er al dan niet zal komen hangt NIET af van het aantal stemmen voor of tegen, want er wordt enkel reklame gemaakt voor "voor", het probleem is : genoeg mensen te ronselen om de kiesdrempel te halen..... en daarvoor worden vooral de jongeren warm gemaakt met een dagelijkse optocht van een soort van "karnavalwagens die dienen als danspodium" door de straten van Tana.

Om het even wat het resultaat zal zijn, de grondwetsverandering zal er zeker komen want uiteraard is de huidige president de grootste kandidaat om zichzelf op te volgen !! En vermits er nog een goede maand rest voor er moet gekozen worden, is iedereen hier in volle kiescampagne.

't Is te zeggen....de president doet zijn ronde door Madagascar om de mensen de hemel op aarde te beloven, en zijn concurrerende kandidaten....die krijgen hier in Tana een manifestatieverbod opgelegd !!

Gevolg ??  Awel DIT gisteren hé.....

IMG_0024.JPG.jpeg

 

 

IMG_0051.JPG.jpeg

 

 

 

 

Hopelijk NIET het begin van "verhitte" eindejaarsfeesten....

08:32 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-10

Droogte.

Het weer heeft ook in Madagascar zijn zotte kuren. Sinds juli is er niet veel nats uit de hemel gevallen. Normaal moet het nu regenen, elke namiddag een grote stortbui, maar ondanks twee kleine warmte-onweertjes, is het ook de afgelopen week droog gebleven.

Ons meer begint "te krimpen". 

DSC04948.jpg

08:19 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-10

Aiai

't Is hier een weekje stil geweest. Dat komt omdat ons mama een klein ongelukje gehad heeft. Tijdens Halloweennacht nog wel.... 

Er was die avond een zwaar onweer en uiteraard was er na de allereerste bliksemstoot " genen elentriek". Niets dramatisch, wij hebben de groep, maar die moet je dan wel gaan aanzetten buiten.

Toen mama de trap afging liep Tinker haar ietsje te enthousisast voorbij en is ze uitgegleden, recht met haar rug op de traptegels !!

Aiaiai, miserie miserie. Ze heeft dus een weekje plat in haar bedje gelegen, of in de tuinstoel in het zonnetje. En nu is ze alweer beter. Eigenlijk heeft ze dus een extra weekje vakantie gehad, lekker luierend in bed terwijl weeral naar school moesten... 

CIMG1307.jpg

08:18 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |