12-04-11

Aja, vaneigenst....

Met de komst van ons Mika, is het "vrouwen aan de top" thuis. Onze twee venten (Poeffie minder dan papa) zijn daar niet zo gelukkig mee... 

En onze papa was helemaal verliefd geworden op Mika's broertje, nen echte mini-Milo, en wie weet waar da dutske terecht zou komen.... Dus wat denken jullie dat hij gedaan heeft ????

Aja, hem ook maar meegebracht naar huis VANEIGENST !!! Dus voilà, we hebben een klein "soldeke" gedaan : 2 honden in de plaats van 1.... Twee puppies....(ongetwijfeld duivelsgebroed van de Monsterlijke Milo, maar dat beseffen we nog niet).....Goh, ja, we zullen dat ook wel overleven zeker ? (onze planten en tuinmeubels daarintegen..)

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, toch ? We moeten trouwens niet zelf de hondek***k opkuisen, én denk eens aan al die sappige verhalen dat da op onze blog gaat geven !! 

En voor degenen die nog twijfelend hun wenkbrauwen de hoogte in duwen, ziehier onze MAXi :

DSC05559.jpg

Zeg nu zelf....wie kan daar aan weerstaan ??

 

08:03 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-11

Nieuw Teamlid.

Nu onze Balou er niet meer is, hebben we nood aan een tweede grote gevaarlijke waakhond voor ons nachtelijk bewakingsteam thuis. Tinker op haar eentje en 2 kleine cotons die maken niet zoveel indruk op inbrekers vrezen we. 

Dus...tijd voor de nieuwe generatie om haar intrede te doen. En vermits Milo dus kindjes gemaakt had, is de keuze niet zo moeilijk. We hebben het meisje meegenomen, want teefjes zijn nu eenmaal betere en gevaarlijkere waakhonden dan een reu. Dat betekent dus dat Poeffie (ocharme den duts) de enige vent in de ploeg is !

Maar voor we haar bij de andere honden lieten, wachtte ons nog de zéér aangename taak van het ONTVLOOIEN.

DSC05523.jpg

 We hebben haar MIKA genoemd, neenee, niet naar de zanger, maar naar haar ouders MIlo en kiKA.

Ze is heel goed ontvangen in de groep, alleen onze Lilou was er een beetje bang van, die vond da maar een raar ding, dat bolletje vlooien dat piepte en gromde, maar na een dagje waren ze beste vriendinnetjes.  

08:02 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-11

De Milo.

't Is alweer een tijdje geleden dat we het nog over onze STER van de familie hadden. Dus vooruit maar : hier volgt een straf verhaal over de MILO.

Op een ochtend, na die vakantiedag, was de Milo niet echt "in zijnen haak". Hij had ook overal schrammen op zijn snoet en het leek of hij ergens pijn had. Geslagen ? Gejaagd op een rat ? Te wild gespeeld ? Wat had hij nu weer uitgespookt ?

't Was ons een groot mysterie, tot de volgende dag, toen de  bewakingsploeg van de dinsdag weer dienst had en ons uit onze onwetendheid hielp. Zoals gezegd was er dus niemand op het werk die dinsdag, inMilo-taal wil dat zeggen : geen gekoers achter de heftruk, niet de bandenspanning van de transpallet controleren, geen fouillages bij arbeidsters, geen plastiekband om af te rollen, geen gedeelde lunch met de werkmannen.... in 't kort :  hij was hem stierlijk aan het vervelen. 

En toen, besliste een straathond om eventjes langs de muur van het fabriek te passeren, op een paar meter van zijn vrouw en kinderen dus. Da was dus buiten de Milo gerekend, hij nam een aanloop, wipte op de laadbrug,

01042011154.jpg

 door de prikdraad (zo'n detail houdt hem niet tegen hoor), over de muur ('t is maar 3 meter naar beneden) naar dienen hond "om hem ne keer een goed lesje te leren"...

 Ja sèg, als hij dan ook al nie meer mag "bewaken" op een vrije dag....ge moet nie overdrijven toch zeker ! De Milo heeft er uiteindelijk maar een paar schrammekes aan overgehouden, nét genoeg om een extra koekje los te krijgen...

01042011152.jpg

08:05 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-11

Lekker warm.

26032011151.jpg

08:03 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-04-11

Rumor has it.

Er doet al een paar dagen een gerucht de ronde.....een zeer hardnekkig gerucht....dat zo spannend is dat we jullie het niet willen onthouden....

 

Op de straat langs het meer kijken de voetgangers geconcentreerd naar de waterrand, ze letten niet op de auto's (enfin, dat is geen verschil met anders hoor !). Bootjes blijven aan de kant, vissers zitten op een muurtje, in hurkzit, laten zeker hun benen niet bengelen, de was wordt niet gedaan en er wordt ZEKER NIET gezwommen.

 

Jullie kunnen het al raden....er zit IETS aan of in het meer, iets GEVAARLIJKS...  

 

Er zou een REUZEBOA zitten, beter nog, het gerucht gaat dat het een ANACONDA is ! Nu ja, Anaconda's leven natuurlijk in Zuid-Amerika, maar er zitten hier wel boa's, en die kunnen ook behoorlijk groot zijn. 

 

123646.jpg

Iedereen in het dorp praat er over, zelfs in Aline's school is het hét onderwerp van de week ! Spannend niet ? Slapeloze nachten hebben we er zeker niet van, alhoewel, Aline heeft toch maar een nachtje bij mama geslapen toen ze het nieuws vernam, want ja, ge kunt nooit weten hé. Knipogen

 

Een paar jaar geleden deed er een gelijkaardig gerucht de ronde, toen zou er een krokodil in het meer gezeten hebben, eentje die ontsnapt was uit crocfarm, de krokodillenboerderij hier in de buurt. Nooit gevonden, die krokodil...

 

En het kan ook net zo goed zijn dat een visser een supergrote paling gezien heeft natuurlijk, jullie weten hoe dat gaat met geruchten...

 

Alhoewel, we moeten bekennen dat we heel af en toe wel eens eens een addertje op bezoek krijgen. En nee, die zijn niet giftig en dat is geen drama want we hebben nog nooit een slang in onze tuin gehad die langer was dan 20cm....dus voorlopig maken we ons niet al te veel zorgen voor onze kippen en konijnen (of de Lilou...).

 

Aan de andere kant : "waar rook is"... "Een gewaarschuwd mens.." en "Better safe than sorry".... Dus voorlopig lopen we in een grote boog rond onze struiken, kijken we waar we onze voeten zetten als we op het gras lopen, springen we over de goot in plaats van erover te stappen, laten we onze tuinman groenten uit den hof halen in plaats van zelf tussen het groen te roefelen én kijken we toch effekens goed IN de WC voor we ons EROP zetten. 

 

Enfin,tot nu toe zien we enkel nog witte wolkjes weerspiegeld in het meer, MAAR wie weet, misschien krijgen we binnenkort wel BLOEDwolken te zien, de enige resten van het onfortuinlijke slachtoffer van de MOORDENDE ANACONDA......

Wonen in Madagascar....een avontuur op zich, niet ??

DSC05515.jpg

 

07:40 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-11

En plots.......

En plots.......

DSC05438.jpg

Trok de nevel weg en zag ze de dingen veel duidelijker !

DSC05435.jpg

08:33 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-11

Vakantiedag.

Jep,

Gisteren was voor ons een dagje vakantie, een nationale feestdag ter ere van de de onafhandelijkheidsstrijd van de Franse kolonisten in 1947. 

En wat doe je zoal op een zonnige vrije dag midden in de week ?

DSC05472.jpg

Afgewisseld met....

DSC05469.jpg

 

09:05 Gepost door Jana en Aline | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |